Jelenlegi hely

Joghurt pite

Joghurt pite
Hozzávalók: 

A tésztához:
4 db tojássárgája
20 dkg vaj vagy margarin
5 dkg eritrit
30 dkg GM zabpehelyliszt
1 tk sütőpor
A krémhez:
4 db tojásfehérje
10-15 dkg eritrit
6 dl görög joghurt
2 dl  kókusztkrém (konzerv)
1 db  biocitrom reszelt héja
10 dkg rizsliszt
A tetejére:
Nyírfaporcukor
gránátalma magvak

Elkészítés: 

A tésztához a GM zabpehelyliszttel elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sütőport, az eritritet, a tojások sárgáját és összegyúrjuk. Ketté osztjuk. Az egyik felét kerek lappá nyújtjuk és egy kivajazott  piteformába terítjük a másikat hűtőtasakba rakjuk és betesszük a fagyasztóba.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük hozzáadjuk az eritritet, és pár mp-ig még együtt kevertetjük.
A joghurtot, a kókuszkrémet és a citrom lereszelt héját  egy másik tálban összekeverjük, beledolgozzuk a rizslisztet, majd óvatosan a habot is.
A piteformában lévő tésztára kanalazzuk, majd a fagyasztóból elővett tésztát ráreszeljük.
Előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni! Ekkor nyírfaporcukorral megszórjuk, gránátalmamagvakkal díszítjük  felszeleteljük, és azonnal fogyasztható is.

Kategória: