Jelenlegi hely

Rizsgombóc leves

Rizsgombóc leves
Hozzávalók: 

A zöldségleveshez:
1 kisebb fej karfiol
1 csomó friss sárgarépa, vagy 3 szál répa
1 csomó friss petrezselyem gyökér vagy 1-2 szál petrezselyem gyökér
1 fej vöröshagyma

bors
ételízesítő (opcionális)
kevés zsiradék
A gombóchoz:
25 dkg főtt rizs
1 db tojás
1 mk só
petrezselyemzöld
5 dkg GM zabpehelyliszt
3 dkg vaj

Elkészítés: 

A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a karfiol rózsákat  kevés zsiradékon megdinszteljük, adjuk hozzá az egész hagymát is, felengedjük kb 2 liter vízzel, sózzuk, borssal ízesítjük, tehetünk bele ételízesítőt is. Főzzük puhára a zöldségektet. A vajat elkeverjük tojássárgájával, sóval, petrezselyemzölddel és hozzá adjuk a kihűlt rizst, és a lisztet is. Hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét és kis gombócokat formálva tavaszi zöldséglevesbe főzzük.

Kategória: