Jelenlegi hely

Mákos kölesfelfújt

Mákos kölesfelfújt
Hozzávalók: 

A felfújthoz:
25 dkg köles
1 liter tej/rizstej
4 db tojás
5 ek eritrit
vaníliakivonat
1 csipet só
1 db citrom reszelt héja
2 ek egész mák
mazsola vagy aszalt vörösáfonya
Az öntethez:
10 dkg GM étcsoki
1,5 dl tejszín

 

Elkészítés: 

A  kölest alaposan átválogatjuk, és átmossuk, majd felöntjük tejjel és mérsékelt lángon,csipet só hozzáadásával  fedő alatt megfőzzük. A tojások sárgáit habosra keverjük az eritrittel  amit a köleshez keverünk, majd a masszához adjuk az egész mákot a vaníliakivonatot, a megmosott és szárazra törölt citrom reszelt héját és a mazsolát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük, majd a tésztát kivajazott tepsibe öntjük. Előmelegített, 160°C-os sütőben kb. 1 órán át sütjük.Tűpróba!
A csokiöntethez a tejszínt felmelegítjük, leöntjük vele a darabokra tört étcsokit, megvárjuk amíg felolvad, elkeverjük és ezzel öntjük le a kockákra vágott kölesfelfújtat.

Kategória_2: