Jelenlegi hely

Lúdláb torta

Lúdláb torta
Gyereknapra
Hozzávalók: 

12 szeletes tortához
Kakaós piskótához:
3 db "M"-es tojás
3 ek eritrit
2 ek rizsliszt
1 ek  kakaópor
A párizsi krémhez:
4 dl tejszín 30%-os zsírtartalmú
20 dkg eritrit
10 dkg kakaópor
30 dkg margarin
Továbbá:
kimagozott meggy, meggybefőtt, fagyasztott meggy (kb 30 dkg)
rum, vagy rumaroma
A mázhoz:
10  dkg steviával édesített GM csoki
1 ek étolaj
A díszítéshez:
12 szem rumos meggy

Elkészítés: 

A tojások fehérjét  kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd az átszitált lisztet és kakaóport. A masszát óvatosan keverjük, hogy ne essen össze, ne törjük össze a habot. Előmelegítjük 180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt készre sütjük.Tortakarikában (22-24 cm átmérőjű) kisütjük és hagyjuk kihűlni. A karikát óvatosan leemeljük róla.
A krémhez a tejszínt az eritrittel  forrástól számítva kb. 5 percen át főzzük, állandó kevergetés mellett. Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a kakaóport, és hagyjuk kihűlni. Kihabosítjuk a vajat, hozzáadjuk a kakaós krémet, és robotgéppel kihabosítjuk, pár evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.
A piskótát visszahelyezzük a formába. Kimagozott - előzőleg rumba, vagy vízzel hígított rumaromába áztatott - meggyel sűrűn kirakjuk, rákenjük a krémet, szép simára igazítva a tetejét. A tortát lefedve hűtőbe tesszük egy éjszakára. Mikor a krém megszilárdult kivesszük a formából (vékony pengéjű, éles késsel körbevágjuk a formában a tortát)
Másnap a mázhoz gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, vékonyan a torta tetejére kenjük Késsel elsimítjuk, majd újra hűtőbe tesszük, hogy a csoki megszilárduljon.
A félretett krémből egyenletes távolságra 12 krémrózsát nyomunk, melyek  közepébe belehelyezzük a meggyszemeket. A torta felszeletelése forró vízbe mártott éles, hosszú pengéjű késsel történjen.

Kategória: