Jelenlegi hely

Tonhalas tésztasaláta

Tonhalas tésztasaláta
Hozzávalók: 

25 dkg GM vöröslencse tészta
2 doboz tonhal konzerv (2x160g)
1 szál fehérretek
1 fej lila hagyma
4 ek majonéz
1 doboz görög joghurt (2 dl)

bors
A díszítéshez:
rukkola
3 db főtt tojás

Elkészítés: 

A tésztát forró sós vízben főzzük meg, arra ügyelve hogy  "fog kemény" maradjon. Szűrjük le, és teljesen hűtsük ki.
A retket pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra, a lila hagymát szintén tisztítsuk meg, és vágjuk apróra.
A majonézt a görögjoghurtot, a sót, borsot keverjük össze. Kellemesen fűszeresnek kell lennie, ha szükséges pár csepp citromlével még pikánsabbá tehetjük.
A konzerv levét öntsük le, csipegessük falatnyi darabkákra.
Egy nagyobb tálba az összes alkotó elemet dobjuk bele, keverjük össze.
Egy jénait béleljük ki rukkolával, vagy más salátával, kanalazzuk bele a salátát, a tetejét pedig díszítsük főtt tojás karikákkal.
Érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy összeérjenk az ízek.

Kategória: