Jelenlegi hely

Gesztenye kocka, sütés nélkül

Gesztenye kocka, sütés nélkül
Hozzávalók: 

A kekszes alsó réteghez:
25 dkg  GM darált keksz
50 dkg gesztenyemassza (Maroni)
1-2 ek  rumaroma
5 dkg Rama vagy Liga margarin
3-4 ek tej

A krémhez
1 cs. GM  vaníliás pudingpor
4 dl tej
20 dkg Rama, vagy Liga margarin
10 dkg cukor

A felső réteghez:
fél liter Hulala

A díszítéshez:
GM csokireszelék

 

Elkészítés: 

A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a forrásban lévő  cukorral ízesített tejhez adjuk, sűrűre főzzük, a tűzről levéve kihűtjük. A margarint habosra keverjük majd hozzáadjuk a cukrozott  pudingot.

A kekszet eldolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal és a rumaromával, és szükség szernti tejjel (nekem 4 ek tejre volt szükségem) majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.

Rásimítjuk a pudingos krémet, majd a habbá vert Hulalát.

Reszelt csokival megszórjuk, forró vízbe mártott éles késsel kockákra vágjuk  és akár azonnal tálalhatjuk is, de még finomabb ha egy éjszakát pihen a hűtőben.

Kategória: