Jelenlegi hely

Habos meggyes kocka

Habos meggyes kocka
Hozzávalók: 

A tésztához:
30 dkg rizsliszt
6 db tojássárgája
12 dkg zsír
1 tk sütőpor
3-4 ek víz
4 ek GM zabpehely
A töltelékhez:
1 kg kimagozott meggy
őrölt fahéj
A tetejére:
6 db tojásfehérje
30 dkg cukor
Továbbá:
3-4 ek lekvár

Elkészítés: 

A tészta hozzávalót gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd gáz tepsi nagyságúra nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A tésztát megszúrkáljuk, majd vékonyan lekvárral megkenjük, és ráhalmozzuk a kimagozott meggyet, kevés fahéjjal megszórjuk és előmelegített 170 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Közben a tojások fhérjéből kemény habot verünk, maj a cukrot kanalanként hozzáadjuk (súrű, fényes habot kell kapnunk).
A habot rásimítjuk a meggyrétegre, a sütő hőmérsékletét csökkentsük 120 fokra és kb 20 perc alatt szárítsuk rá a habot.

Kategória: