Jelenlegi hely

Ribizlis kocka, sütés nélkül

Ribizlis  kocka, sütés nélkül
Hozzávalók: 

50 dkg ribizli
20 dkg nyírfaporcukor
3 dl görög joghurt
fél liter Hulala, vagy Meggle habalap
1 cs zselatin
90 db négyzet alakú rizslisztes háztartási keksz (kb 50 dkg)
a díszítéshez:
Hulala habalap
ribizli

 

Elkészítés: 

A ribizlit leszemezzük, megmossuk, megszórjuk nyírfaporcukorral,  hozzákeverjük a joghurtot. Közben a habalapotból kemény habot verünk, hozzáadjuk a kevés vízben feloldott (forráspontig melegített) zselatint is,  majd összeforgatjuk a ribizlivel.
Közepes nagyságú tepsi aljába rakosgatunk 30 db kekszet, Rákenjük a krém harmadát, majd ismét keksz, és ismét krém, keksz és a tetjét krémmel zárjuk.  Három réteget kapunk. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Tálaláskor kockákra vágjuk, a tetejére habzsák segítségébel habrózsát nyomunk és ribizli szemekkel díszítjük.

Kategória: