Jelenlegi hely

Bögrés mákos kráter

Bögrés mákos kráter
Hozzávalók: 

A tésztához:
1 bögre darált mák
1 bögre rizsliszt
1 bögre tej/rizstej
fél bögre cukor
fél cs. sütőpor
2 db tojás
10 dkg vaj
1 citrom reszelt héja  (opcionális)
A "töltelékhez":
3 dl tej
1 cs. GM vavíliás pudingpor
3-4 ek cukor vagy eritrit
ribizli (elmaradhat)
A tetejére:
porcukor

Elkészítés: 

A cukros tejben a pudingport csomómentesre keverjük, majd sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Mérjük egy tálba a lisztet, cukrot, darált mákot, és a sütőport. Hozzáöntjük a tejet, és a tojást.
Belereszeljük citromhéjat. Hozzáöntjük a felolvasztott vajat is. Csomómentes masszává keverjük.
Sütőpapírral bélelt kb  25x35 cm-es tepsibe öntjük. majd teáskanál segítségével rákanalazgatjuk a pudingot, úgy hogy a pudingból mindenhova jusson.Ekkor szórhatunk rá ribizlit, de ez el is maradhat. Elsimítjuk a tepsiben. 180 C fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróba! Hagyjuk kissé hűlni, majd kockára szelve, kínáljuk.