Jelenlegi hely

Virslis lecsó

Virslis lecsó
Hozzávalók: 

40 dkg paradicsom
80 dkg zöldpaprika
1 csó hegyes erős paprika (opcionális)
2 fej vöröshagyma
10  dkg füstölt szalonna
1 ek pirospaprika
4 pár GM juhbeles sertés virsli (elmaradhat)

Elkészítés: 

A megmossuk paradicsomot gerezdekre vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A szalonnát ugyancsak apró kockákra vágjuk.
A szalonnát, mérsékelt tűzön zsírjából kisütjük. Megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk. Visszatesszük a tűzre, és néhány percig  forraljuk. Beleforgatjuk a zöldpaprikát, és  puhára főzzük Ha szükséges utána ízesítünk, végül hozzáadjuk a felkarikázott virslit is, és még egyet rottyantunk rajta. Párolt rizzsel kínáljuk.

Kategória: 
Kategória_2: