Jelenlegi hely

Bolyhos torta

Bolyhos torta
Hozzávalók: 

30 dkg rizsliszt
5 dkg cukrozatlan kakaópor
30 dkg cukor vagy eritrit
3,5 dl tej
2,5 dl étolaj
5 db "M"-es tojás
vaníliás cukor
fél cs. sütőpor
kb 8-10 szem őszibarack vagy befőtt

Elkészítés: 

Az egész tojásokat a cukorrall kézi habverő segítségével alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk az étolajat és a tejet is összekeverjük ezt követően  a rizslisztet, kakaóport és a sütőport is hozzáadjuk és homogén masszává keverjük.
Egy pite formát kivajazunk, majd a massza felét beleöntjük, rákakosgatjuk a barackokat ráöntjük a massza másik felét. Előmelegített 180 fokos, légkeveréses sütőben 45 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, h átsült-e.
Tálaláskor porcukorral, nyírfaporcukorral meghinthetjük.

Kategória: