Jelenlegi hely

Citromkrémes keksztekercs

Citromkrémes keksztekercs
Hozzávalók: 

A "tésztához"
50 dkg rizslisztes háztartási keksz (darálva)
2 ek kakaópor
2 ek instant kávé
10 dkg eritrit
kb.1.5 dl tej (rizstej)
A krémhez:
fél cs. GM  vaníliás pudingpor
1.5 dl tej (rizstej)
25  dkg vaj v margarin
20 dkg eritrit
1 db Bio  citrom leve és héja
A hempergetéshez:
Kókuszreszelék
 

Elkészítés: 

A "tészta" hozzávalóit összegyúrjuk, a tejet apránként adagolva hozzá, a masszának könnyen gyúrhatónak, nyújthatónak kell lenni.
A pudingport az eritrittel édesített tejben sűrűre főzzük, kihűtjük. A puha vajat (margarint) robotgép segítségével kihabosítjuk, kanalanként hozzáadjuk a pudingot is, habosra kevertetjük, majd a citrom levével és lereszelt héjával ízesítjük.
A kekszes masszát 2 felé osztjuk, majd egyenként 2 alufólia között vékonyra nyújtjuk, megkenjük a krém felével, és szorosan feltekerjük, ugyanígy járunk el a másik tekerccsel is. Alufóliába csomagolva pár órára a hűtőbe tesszük, majd a fóliából kibontva, kókuszreszelékben meghempergetjük, és vékony szeletekre szelve kínáljuk.

Kategória: