Jelenlegi hely

Zserbó palacsinta

Zserbó palacsinta
Hozzávalók: 

A palacsintához:
30 dkg  GM zabpehelyliszt
4 db tojás
6 dl szénsavas ásványvíz vagy tej
csipet só
1 ek cukor
A töltelékhez:
1 üveg baracklekvár
20-25 dkg darált dió
A tetejére:
10 dkg GM étcsoki
1 ek étolaj
kevés darált dió
pár szem dió

Elkészítés: 

 palacsintához a hozzávalókat  alaposan keverjük össze, kézi habverővel. Sűrű palacsintatésztát kapunk.
Érdemes kb fél órát pihentetni, ha szükséges vízzel tovább hígítható.
Teflon, vagy kerámia serpenyőben, amit előzőleg kókuszzsírral kikentünk, süssük ki.
Ebből a mennyiségből nekem kb 20 darab palacsinta lett.
Egy tányérra tesszük az első palacsintát, lekvárral megkenjük, darált dióval megszórjuk, az édesebb szájúak, cukrozott darált dióval is dolgozhatnak), majd palacsinta, lekvár, darált dió jön, míg az alapanyagok el nem fogynak.
A csokit vízgőz felett 1 evőkanál olajjal felolvasztjuk, majd a palacsinta tetejére kenjük, kevés darált dióval megszórjuk, és miután a csoki megdermedt kínálhatjuk is.

Kategória_2: