Jelenlegi hely

Mézes krémes

Mézes krémes
Hozzávalók: 

A mézes lapokhoz:
45 dkg rizsliszt
15 dkg porcukor
1 mk szódabikarbóna
3 ek sertészsír
4 ek méz
1 db tojás
4 ek tej
A töltelékhez
5 dl tej
10 dkg rizadara
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 üveg baracklekvár (20-25 dkg)
A csokimázhoz
20 dkg GM étcsokoládé (pl. Tibi)
2 ek étolaj

Elkészítés: 

A mézet és a cukrot összemelegítjük, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, jól gyúrható, nyújtható tésztát kell kapnunk, ha szükséges még 1-2 evőkanál tejet adhatunk hozzá.
4 részre osztjuk, majd fél órát hűtőben pihentetjük, ez idő alatt elkészítjük a krémet.
Krém készítése: a tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a rizsdarát, ha megfőtt, kihűtjük. A vajat és a porcukrot robotgép segítségével kihabosítjuk, majd a kihűlt tejbegrízzel összekeverjük, újra kihabosítjuk.
Mindegyik tésztacipót rizslisztezett felületen kinyújtjuk, majd egyesével megsütjük  sütőpapírral bélelt tepsiben.  Előmelegített 180 fokos sütőben kb 6-7 perc alatt sül meg egy-egy lap.
Összeállítás: A tölteléket kettéosztjuk, az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük, és megkenjük a lekvárral. Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét, a negyedik lappal befedjük amit csokimázzal vonunk be
Csokimáz: a csokit 2 ek olaj hozzáadásával vízgőz felett olvasszuk fel.
A sütemény elkészítésének legnehezebb része: tegyük egy éjszakára hűtőbe, és másnap éles, forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

Kategória: 
Kategória_2: