Jelenlegi hely

Rizstej - házilag

Rizstej - házilag
Bár már lehet kapni méregdága növényi tejkészítő kütyüket, én egy egyszerűbb, gyorsabb receptet szeretnék ajánlani, leginkább azoknak, akik tej-, vagy laktózérzékenységben is szenvednek.
Hozzávalók: 

1 bögre rizs
2,5 bögre víz
1 csipet só
2-3 evőkanál méz

Elkészítés: 

A rizst mossuk át, majd egy egész napon át áztassuk 1 liter vízben. Az áztatólevet öntsük le, majd öntsük fel  1 liter tiszta vízzel. Turmixoljuk addig, ameddig  homogén masszát nem kapunk, majd az egészet nyomjuk át sűrű szövésű textílián. Ízesítsük sóval és mézzel, majd tegyük hűtőbe. 3-4 napig áll el hűtőben. Használat előtt érdemes felkeverni.Méz helyett eritrittel is ízesíthetjük, vaníliás cukorral, esetleg fahéjjal is.

Kategória: