Jelenlegi hely

Zserbó - paleo változat

Zserbó - paleo változat
Hozzávalók: 

55 dkg mandulaliszt

30 dkg kókuszliszt

15 dkg kókuszzsír

1 dl kókusztej

2 dl kókusztejszín

fél csomag sütőpor

15 dkg eritrit

1 darab tojás

Töltelék: 20 dkg darált dió

15 dkg porrá őrölt eritrit/nyírfa porcukor

1 üveg baracklekvár (házi, cukor nélküli)

Tetejére 20 dkg GM étcsokoládé (steviával édesített)

1 evőkanál szőlőmagolaj

Elkészítés: 

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Három egyenlő részre osztjuk és fél órán át állni hagyjuk. Sütőpapírral bélelünk ki egy  tepsit és előmelegítjük a sütőt 180 °C fokra. A tésztadarabokat kókuszliszttel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk. A darált diót elkeverjük az eritrittel. Az egyik tésztalapot a sütőpapírra helyezzük, megkenjük lekvárral, rászórjuk az eritrit-dió felét, majd ráterítjük a második tésztalapot, erre ismét lekvár kerül, rászórjuk a darált dió másik felét és végül befedjük a harmadik tésztalappal. Sütőbe toljuk és aranybarnára sütjük (25-30 perc). Ha kész, hűlni hagyjuk, majd ha kihűlt, megolvasztjuk az étcsokoládét a szőlőmagolajjal   és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét. Hűvös helyen dermedni hagyjuk, majd szeleteljük.

Kategória: 
Kategória_2: