Jelenlegi hely

Áfonyás köles torta

Áfonyás köles torta
"Kedves Putóczki Gáborné! Ezúton szeretnék Önnek gratulálni, ugyanis az Ön receptje (Áfonyás kölestorta) lett az egyik nyertes a Tropy receptversenyében. Kérem, e-mail-ben küldje el postai elérhetőségét, amire a nyereményt küldhetem." (2017, június)
Hozzávalók: 

25 dkg hántolt köles

1 l tej

12,5 dkg vaj

10 dkg cukor

4 db tojás

16 dkg dió

A krémhez:

2 dl tejszín

25 dkg mascarpone

10 dkg porcukor

40 dkg áfonyalekvár

Elkészítés: 

A kölest a tejjel, a vajjal, a sóval és a cukorral puhára főzzük. Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat és a darált diót is. Egy 20 cm átmérőjű tortakarikát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 160 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. A formából kivéve kihűtjük, majd kettévágjuk.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, a mascarponét a porcukorral kihabosítjuk, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. Az egyik tésztalapot visszarakjuk a formába, majd rákenjük a krém felét, és a lekvár felét, majd rátesszük a másik lapot, a maradék krémet elsimítjuk rajta, végül a lekvárral márványozzuk.
Érdemes pár órára hűtőbe tenni.

Kategória: 
Kategória_2: