Jelenlegi hely

Mexikói sült oldalas hercegnőburgonyával

Mexikói sült oldalas hercegnőburgonyával
Hozzávalók: 

 

1,2 kg oldalas

2 fej vöröshagyma

1 szál póréhagyma

3 dl frissen facsart narancslé

1,5 dl fehérborecet

4 ek paradicsompüré

1 db hegyes erős paprika/csili paprika

6 ek szezámmagolaj

1 tk cukor

frissen őrölt színes bors

csilipaprika (őrölt)

A hercegnő burgonyához:

1 kg burgonya

10 dkg vaj/margarin

2 db tojás sárgája

szerecsendió (őrölt)

Elkészítés: 

A vöröshagymát felkockázzuk. Az oldalast kb. 2 csontonként feldaraboljuk, majd sóval, csilipaprikával bedörzsöljük. A tepsit vékonyan kikenjük olajjal, a húsokat belefektetjük, hozzáadjuk a hagymakockákat, a narancslevet és a borecetet. A tepsit lefedjük, és előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 1 órát pároljuk.

Levesszük róla a fedőt, és rádobjuk a felaprított póréhagymát. A hegyes erős paprikát apró kockára vágjuk, összekeverjük a paradicsompürével, sózzuk, frissen őrölt borsot szórunk rá, hozzáadjuk a cukrot, és elkeverjük 2 dl vízzel. A mártást a húsokra kenjük, visszatoljuk a sütőbe és fedő nélkül, további 15-20 percig sütjük.

Amíg sül a hús, a burgonyát megtisztítjuk, és puhára főzzük, sós vízben. Még melegen burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a tojások sárgáját, a sót és az őrölt szerecsendiót. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és papírral bélelt tepsibe kis rózsákat nyomunk, egymástól 2-3 cm-re.

Ha a hús megsült azonnal mehet be utána, kb 10 percnyi sütésre van szüksége. Addig a húst tálalhatjuk, ha a hercegnő burgonya megsült, azt a hús köré rakjuk. Savanyúságot kínáljunk hozzá!

Kategória: