Jelenlegi hely

Kürtőskalács, töltve

Kürtős kalács, töltve
Hozzávalók: 
Hozzávalók a kürtős kalácshoz:
25 dkg kenyérliszt
5 dkg Liga
1 evőkanál eritrit
1,5-2 dl rizstej
1 ek tápióka keményítő
1 cs vaníliás cukor
1 db tojás
30 g élesztő
A lekenéshez: 1 db tojás
Ízesítéshez: kristály cukor
kakaó
vaníliás cukor

A töltelékhez:

4 dl rizstej
1 cs vaníliás pudingpor (GM)
2 ek eritrit
A díszítéshez:
2 ek cukor
hurkapálcika
Elkészítés: 

A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, akkor jó a tészta ha az üst faláról elválik. A tejet ezért csak apránként adjuk hozzá! Pihentetés nélkül 1 cm vastagságúra nyújtjuk .Ujjnyi széles csíkokra vágjuk és szorosan feltekerjük a habroló formára.
Tojással kenjük meg és beleforgatjuk az ízesítő anyagba.

Tepsire állítjuk a formákat. Kelesztjük és 180C-on megsütjük

Nekem ebből a mennyiségből 15 mini kürtős kalácskám lett.
Elkészítjük a pudingot, a csomagon lévő utasítás szerint. Langyosra hűtjük. Majd óvatosan a kürtős kalács üregeibe kanalazzuk.
Elkészítjük, a gyertya "lángját" is: 2 ek cukrot óvatosan felolvasztunk és aranyszínűre karamellizáljuk. Majd egy olajjal kent tálcára készített hurkapálcikákra kanállal "lángot gyújtunk". Legyünk óvatosak, mert a karamell nagyon forró!

Ha megszilárdult (pár perc az egész) a pálcikákat a krémbe szúrjuk, és kész is vannak a gyertyák. Néhány fenyő ággal körbe vesszük, és kész is van az Adventi koszorú. A többi gyertyával díszíthetjük az asztalt,illetve én 2 "koszorút" készítettem. Ahol vannak gyerekek, csoda ha a 4 gyertya megmenekül...

Kategória: