Jelenlegi hely

Szilvalekváros bukta

Szilvalekváros bukta
Hallottam, hogy a párom tesz-vesz a konyhában, arra nem gondoltam, hogy buktát süt. Kútfőből. Tőlem csak azt kérdezte meg, hogy melyik lekvárt használja :D Így ez esetben a párom tollaival ékeskedem :D
Hozzávalók: 

15 dkg Mester kenyér liszt
15 dkg rizsliszt
1 ek útifűmaghéj

fél cs szárított élesztő
1 dl tej
1-1,5 dl víz
csipet só
5 dk vaj
1 db tojás
1 ek hajdinaliszt
Továbbá: házi szilvalekvár
porcukor
1 db tojás

Elkészítés: 

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Kelesztjük (sütőben 50 fokon). Kinyújtjuk, kb 10x10-es négyzeteket vágunk, amikbe teszünk rendesen szilvalekvárt. Feltekerjük, tojással megkenjük, 180 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük. Porcukrozzuk, egy villámgyors fotó belefér... 10 perc és volt - nincs.