Jelenlegi hely

Karamellás-mézes ostya

Karamellás-mézes ostya
Hozzávalók: 

4 db GM ostyalap (A4-es méretű)
40 dkg cukor
4 db tojás
30 dkg vaj (nem margarin!)
2 dl méz
25 dkg darált dió
A tetejére:
10 dkg jó minőségű GM étcsoki
1 ek étolaj

Elkészítés: 

Egy lábasban, vagy fém keverő tálban 40 dkg cukrot a 4 egész tojással 10 percig forraljuk, közben kevergetjük.A tűzről levéve langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a vajat. Kihabosítjuk.
Egy másik lábasban a mézet felforraljuk és hozzáadjuk a diót, legyen egy kis pörkölt dió illata, de vigyázzunk rá, ne égjen meg!
Az előző kihűlt krémmel összekeverjük, és ezzel töltjük az ostyákat!
A tetejére gőz felett felolvasztott csokit olvasztunk és ezzel vonjuk be.

Kategória: