Jelenlegi hely

Hal a tortáM

Hal a tortáM
A látszat ellenére gyorsan elkészül. Mutatós és finom! Akár szülinapi tortának is süthető, de a karácsonyi asztalon is megállja a helyét. 2016-ban a Küld el a rcepted, "Édességek" különsámában megjelent.
Hozzávalók: 

A muffnhoz:
14 dkg olvasztott vaj
12 dkg eritrit
2 db tojás
18 dkg rizsliszt
1 teáskanál sütőpor
10 dkg étcsokoládé
1,5 dl tej
0,5 dl eszpresszó kávé
A kis tortához:
4 db tojás
4 ek cukor/eritrit
4 ek rizsliszt
A torta krémhez:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 ek kakaópor
A díszítéshez: 3-4 dl tejszínhab
3 féle ételszínezék
1 szem pillecukor

Természetesen az ételszínezék helyett pl céklaporral, kurkumával is színezhetünk!

Elkészítés: 

A muffinformákat kibéleljük papírkapszlikkal. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A vajat a tojással és az eritrittel alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük a kávét és a tejet, és a sütőporral elvegyített rizslisztet is.
Mindegyik muffinkapszliba egy-egy evőkanálnyi tésztát kanalazunk, majd egy-egy kocka csokit teszünk, végül a maradék masszával befedjük.
20 perc alatt légkeverés mellett megsütjük, és hagyjuk kihűlni őket.
Amíg sülnek elkészítjük a piskóta tésztát, hogy gyorsan a muffin után be is tolhassuk a forró sütőbe. A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk, a cukrot és a tojások sárgáját is, majd óvatosan a lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsiben három kb 15 cm átérőjű kör alakú piskótát sütünk. (Természetesen formában is süthető, nekem nincs akkora tortakarikám). Én légkeveréssel, 180 fokon 8 percig sütöttem.
Amíg sül a piskóta, a robotgépet is munkába állítjuk: a vajat a porcukorral habosra kevertetjük, végül hozzáadjuk a kakaóport is és összekeverjük vele. Ezzel a krémmel megtöltjük a piskótalapokat, érdemes 1-2 órát hűteni, majd ketté vágjuk.
A hal feje, és farka lesz a kis torta, a testét pedig a muffinok adják ki.
Végül ízlés szerint ételszínezékkel megfestett felvert tejszínhabbal díszítjük.

Kategória: 
Kategória_2: