Jelenlegi hely

Virslis hajdina krokett

Virslis hajdina krokett
Egyik nyereményem része volt a hajnina. Őszintén megvallom, búzalisztes időmben sohasem használtam ilyet... A hajdina nagyon egészséges, viszont jellegzetes ízével, illatával nehezen barátkoztunk meg. Ebben a krokettben alig észrevehető!
Hozzávalók: 

25 dkg hajdina
fél l víz
4 ek kukoricaliszt
4 ek zabpehely (GM)
1 pár virsli Pl Kométa/Pick
2 ek szőlőmagolaj

Erős Pista
2 tojás
1 fej vöröshagyma
fokhagyma
A beforgatáshoz: kukoricaliszt /GM morzsa
A sütéshez: kókuszzsír

Elkészítés: 

A hajdinát egy kevés zsiradékon átforrósítom, a vízzel felöntöm, és takaréklángon puhára párolom. Kihűtöm. Majd hozzáadom a kukoricalisztet, a zabpelyhet, sót, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást az Erős Pistát. Természetesen a fűszerezésen ízlés szerint lehet változtatni, én így csináltam. Gyúrjuk alaposan össze, elképzelhető, h még egy-két evőkanál kukoricalisztet igényel, de egyszerre akkor se rakjuk bele többet. A virsliket vágjuk nagyságától függően 5-6 darabba. A hajdinás masszából a tenyerünkben lapítsunk el adagot, és csomagoljuk bele a virsli darabokat. Pont úgy mint ha szilvás gombócot csinálnánk csak most a virslit kell elbújtatni. Alakítsuk kroketté, hempergessük meg kukoricalisztben, és kókuszzsírban süssük pirosra.  GM morzsába is forgatható, de nekünk a kukoricalisztes megoldás jobban ízlett!