Jelenlegi hely

Élesztő nélküli sajtos kifli

Élesztő nélküli sajtos kifli
Hozzávalók: 

250 g Mester kenyérliszt
125 g vaj
1 kk só
1 kk  sütőpor/szódabikarbóna
150 g natúr joghurt

A töltelékhez: reszelt sajt

A lekenéshez: tojás

A szóráshoz: reszelt sajt

Elkészítés: 

A lisztet tálba mértem, hozzáadtam a sütőport és a sót, összekevertem. Kimértem a vajat, és azzal elmorzsoltam a liszttel, végül beleöntöttem a joghurtot is és összegyúrtam.  A tésztagombócot formáztam belőle rizsliszttel megszórt deszkára tettem, és kinyújtottam kör alakúra, amit sajttal megszórtam, és 8-ba vágtam. A hosszabik fele feleől feltekertem, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, majd tojással megkentem, sajttal megszórtam. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütöttem.