Jelenlegi hely

Kajszis muffin

Kajszis muffin
Recepttár szeptemberi kiadványában megjelent, harmadik helyezést értünk el.
Hozzávalók: 
  • 1 dl szőlőmagolaj
  • 12 szem kajszibarack
  • 30 dkg rizsliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kk fahéj
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
Elkészítés: 

A muffinformát vékonyan kikenjük olajjal. A lisztet tálba szitáljuk, összekeverjük a sütőporral, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a citrom reszelt héjával. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, végül az olajat, és összedolgozzuk. Arányosan elosztva a formákba szedjük úgy, hogy a massza csak 3/4 magasságig töltse ki őket. A barackokat megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk, kimagozzuk. Mindegyik muffintálkába 2 felezett barackot nyomkodunk a massza tetejére, és a sütő közepére betolt rácson 35-40 percig sütjük. A langyosra hűlt muffinokat porcukorral meghintjük, és citromfűlevélkékkel tálaljuk. Szilvával is készíthető!

Kategória: