Jelenlegi hely

Gesztenyés kifli - paleo

Gesztenyés kifli - paleo
Nem az a kimondottan dekoratív süti, de az a "kell még ízű"
Hozzávalók: 

1,5 dkg útifűmaghéj

1,5 dl víz

12 dkg gesztenyeliszt

8 dkg kókuszliszt

késhegynyi szódabikarbóna

2 db tojás

2 ek  eritrit

Töltelék:

12,5 dkg gesztenye massza (natúr)

1-2 ek kókusztejszín

3  dkg olvasztott kókuszzsír

2 ek eritrit 

vanília kivonat

A beforgatáshoz: eritrit/nyírfaporcukor

Elkészítés: 

Az útifűmaghéjat a vízben csomómentesre keverjük, majd megvárjuk, h megkocsonyásodjon (pár perc). A tészta összes hozzávalóját hozzáadjuk, és összegyúrjuk. A tészta egyből nyújtható is, kinyújtjuk, és kb 12 négyzetet vágunk belőle. A töltelékhez a kiolvadt gesztenyét az olvasztott kókuszzsírral, a kókusztejszínnel, az eritrittel, a vaníliával összedolgozzuk, és egy-egy teáskanálnyit teszünk minden négyzetre. Feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.

Még forrón megforgatjuk a porrá őrölt eritritritben, és azonnal kínálható. Másnap ugyanolyan finom volt!

Kategória: 
Kategória_2: