Jelenlegi hely

Lenmagvas köleskrokett

Lenmagvas köleskrokett
Hozzávalók: 

250 g köles
3 db közepes nagyságú burgonya
2 gerezd fokhagyma
1 kk borsikafű/fehérbors
1 tk só
4 db tojás
A forgatáshoz: kukoricaliszt
lenmag
A sütéshez: kókuszzsír

Elkészítés: 

A kölest átválogatjuk és dupla mennyiségű sós vízben megfőzzük, kihűtjük. A burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük, burgonyanyomó segítségével áttörjük, kihűtjük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, felkockázzuk kihűtjük. Az összes alapanyagot összegyúrjuk, fűszerezzük. Végül kroketteket formázunk belőlük, kukoricalisztben + lenmag keverékében meghempergetjük, és forró kókuszzsírban kisütjük. Önálló vacsora étel is lehet, de sült hús mellé köretnek is adhatjuk, d főzelék mellé feltét is lehet.