Jelenlegi hely

Zserbó - Karácsonyfa

Zserbó - Karácsonyfa
Nem szeretjük a gluténmentes lisztkeverékeket, így a zserbóra is kellett megoldást találnom. Ilyen lett. Tudom a francia drazsé nem cukormentes, de nekem csak a gluténmentességre kellett törekednem. Cukor nélküli díszítő cukorkák is kaphatóak.
Hozzávalók: 

A tésztához: 27,5 dkg mandulaliszt
15 dkg kókuszliszt
7,5 dkg kókuszzsír
1/2 dl kókusztej
1 dl kókusztejszín
1/2 csomag sütőpor
10 dkg eritrit
1 darab tojás
A töltelékhez: 20 dkg darált dió
7,5 dkg porrá őrölt eritrit
1 üveg baracklekvár (cukor nélküli, házi)
A tetejére: 10 dkg étcsokoládé (GM, steviával édesített)
1 evőkanál szőlőmagolaj
A krémhez: 5 dkg kókuszzsír
5 dkg porrá őrölt eritrit
5 dkg francia drazsé a díszítéshez/díszítő gyöngy

Elkészítés: 

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Három egyenlő részre osztjuk és fél órán át állni hagyjuk. Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit és előmelegítjük a sütőt 180 °C fokra. A tésztadarabokat kókuszliszttel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk. A darált diót elkeverjük az eritrittel. Az egyik tésztalapot a sütőpapírra helyezzük, megkenjük lekvárral, rászórjuk az eritrit-dió felét, majd ráterítjük a második tésztalapot, erre ismét lekvár kerül, rászórjuk a darált dió másik felét és végül befedjük a harmadik tésztalappal. Sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük 25-30 perc alatt. Ha kész, hűlni hagyjuk, majd ha kihűlt, megolvasztjuk az étcsokoládét, hozzákeverjük az olajat és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét. Maréknyi francia drazséval megszórjuk, dermedni hagyjuk, majd karácsonyfa alakúra igazítjuk, egy sablon segítségével. Végül 5 dkg kókuszzsírt habosítsunk ki 5 dkg porrá őrölt eritrittel, és készítsünk a fánkra "girlandot".

Kategória: 
Kategória_2: