Jelenlegi hely

Pizza - kelesztés nélkül

Pizza - kelesztés nélkül
Az itthon fellelhető készletből készült, nem volt itthon élesztő, a hajdinaliszt lejárati ideje vészesen közelített, a feltétet, pedig a hűtűben található zöldségek, ill. kolbász adta. Finom lett.
Hozzávalók: 

12,5 dkg rizsliszt
12,5 dkg hajdinaliszt
2 dl víz
1 ek szőlőmagolaj
1 tk sütőpor
fél tk só (adalékanyag mentes)
oregánó
bazsalikom
A tetejére: sűrített paradicsom (Arany Fácán)
paprika, paradicsom, sonka stb
reszelt sajt
 

Elkészítés: 

Mérjük ki a hozzávalókat, adjuk hozzá a vizet, és robotgéppel alaposan dolgozzuk össze, kb 4-5 perc alatt.
Sütőpapírral bélelt, sütőlapra, pizzaformába (torta formába) kanalazzuk, nedves kézzel lenyomkodjuk, majd 150 fokon, 10 perc alatt elősütjük, a sütőből kivéve, rákenjük a sűrített paradicsomot, ráhalmozzuk az ízlés szerinti zöldségeket, felvágottakat, megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe, és kb 10 perc alatt, 180 fokon készre sütjük.