Jelenlegi hely

Rákóczi túrós lepény, cukormentesen

Rákóczi túrós lepény, cukormentesen
"Anya süss légyszi Rákóczi túróst, segítek!" És valóban segített! A Nagy fiam.
Hozzávalók: 

20 dkg rizsliszt

5 dkg kukoricaliszt

5 dkg GM zabpehelyliszt

25 dkg vaj/margarin

5 dkg stevia/eritrit

1 cs sütőpor

1 db tojás

1 db citrom reszelt héja

csipet Himalája só

Töltelék:

1 kg zsírszegény túró

1 db citrom reszelt héja

6 db tojássárgája

10 dkg stevia/eritrit

6 ek kukoricadara

mazsola (opcionális)

Tetejére:

6 db tojásfehérje

30 dkg nyírfa porcukor

Továbbá: baracklekvár

Elkészítés: 

A tészta hozzávalóiból linzertésztát gyúrunk.Gyorsan kell dolgozni vele! Hűtőbe tesszük 20-30 percre. Egy kb. 35*25 cm-es tepsibe készítettem. Rizslisztezett deszkán  kinyújtottam és átemeltem a tepsibe. Előmelegített 180 fokos sütőben a tésztát elősütjük.  Eközben elkészítjük a tölteléket, a töltelék hozzávalóit összekeverjük, ízlés szerint tehetünk bele mazsolát is, illetve több eritritet, de a hab édes lesz, így szerintem a túrótölteléknek nem kell full édesnek lennie. A tölteléket az elősütött tészta tetejére kenjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd kanalanként beleforgatjuk a nyírfacukrot is. A habot csillagcsöves habzsákba kanalazzuk, és  berácsozzuk a sütemény tetejét. Visszateszük a sütőbe, kb 10-15 pecre (annyi időre, hogy a hab kapjon egy kis színt). Ezt követően kanállal, vagy habzsák segítségével az üres közökbe lekvárt teszünk, 4-5 perce visszatoljuk a sütőbe. A sütőből kivéve, hagyjuk langyosra hűlni, ezt követően kockára vágva tálalhatjuk is.

Kategória: