Jelenlegi hely

Svéd gombasaláta

Svéd gombasaláta
Köretként is adható sült húsok mellé, de pirítóssal önálló vacsoraétel is lehet.
Hozzávalók: 

60 dkg  gomba

2 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2-3 db paradicsom

80 g sűrített paradicsom (Aranyfácán)

1 db citrom

kókuszzsír

feketebors

oregánó

bazsalikom

4 db babérlevél

Elkészítés: 

A vöröshagymát tisztítsuk meg, vágjuk apró kockára, kókuszzsíron pároljuk meg, adjuk hozzá, az alaposan megmosott felszelt gombát, a megmosott felkockázott paradicsomot. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, paradicsompürét, a citrom reszelt héját és levét, a babérlevelet, sót, borsot, fűszereket és  sűrűre főzzük. Alaposan lehűtjük, citrom szelettel tálaljuk. Köretnek, de önálló vacsoraételnek is kiváló.

Kategória: 
Kategória_2: