Jelenlegi hely

Tarhonya leves

Tarhonya leves
Hozzávalók: 

10 dkg füstölt szalonna

10 dkg füstölt kolbász

10 dkg GM tarhonya

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2-3 db krumpli

1 db sárgarépa

1 db petrezselyemgyökér

1 mk pirospaprika

köménymag

1,5 l víz

Elkészítés: 

A szalonnát vágjuk fel kisebb kockákra, a kolbászt karikázzuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, és a krumplit pucoljuk meg,  vágjuk fel ízlés szerint. Egy edénybe tegyük bele a felkockázott szalonnát, majd kevergetve süssük pár percig. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.  Az ezután visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni, adjuk hozzá a sárgarépát, és a petrezselyemgyökeret,a krumplit,  majd pár perc párolás után az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt, és szalonnát.Vegyük le a tűzről,  szórjuk meg a pirospaprikával, majd keverjük alaposan össze. Öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá a köménymagot, és főzzük félpuhára a zöldségeket. Ezután adjuk hozzá a tarhonyát (nem kell megpirítani), majd főzzük készre a levest.

Kategória: