2 kisebb pagodakarfiol
7 szelet bacon szalonna
A forma kikenéséhez: vaj+GM zabpehely
10 dkg reszelt sajt sajt
só
A besamelmártáshoz:
10 dkg vaj
1 liter tej
2-3 ek rizsliszt
só
Egy pite formát kivajazunk, és GM zabpehellyel, vagy GM morzsával megszórunk.
A karfiolt rózsáira szedjük és kb 5 percig főzzük enyhén sós vízben, a karfiol maradjon roppanós, ne főzzük túl!
A besamelmártáshoz a vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a rizslisztet, készítsünk világos rántást majd öntsük fel a forró tejjel, sóval ízesítsük, forraljuk be, - nem kell hogy túl sűrű legyen a mártás,- adjuk hozzá a reszelt sajtot is.
A karfiolrózsákat rakosgassuk a vajazott-GM morzsával szórt formába, öntsük le a mártással, a tetejére tegyük a felgöngyölt bacon szeleteket. Előmelegített 190-200 fokos sütőben, kb 30 perc alatt süssük készre. Azonnal szervírozható.