4 db filézett csirkemell
3 db tojás
1 tk fehér bors
2 dl tej/rizstej
25 dkg túró
20 dkg szezámmag liszt
2-3 db banán
A húsokat alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk és meghintjük 1 kiskanál sóval.A túrót egy tálban villa segítségével jól összetörjük. A tojások sárgáját, a sót, borsot a túróhoz adjuk és alaposan összekeverjük. Beleszórjuk a lisztet. A tejet fokozatosan adagoljuk bele. A tojások fehérjét habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a masszába. Egy őzgerinc formát alufóliával kibélelünk, a hússzeleteket a túrós masszába mártjuk, és elkezdjük a forma aljába rétegelni, erre banán jön, majd ismét a túrós masszába mártott hús. Nekem ebből az adagból 2 őzgerincforma telt meg.
Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, és készre sütjük, kb 20-30 perc alatt. Tálra borítjuk, hagyjuk kicsit hűlni (ez nálam kimaradt) felszeljük, tálaljuk.