25 dkg Schar Brot-Mix Dunkel lisztkeverék
1 cs porélesztő
175 g kefír
1 mk só
kb 2 dl víz
A sütéshez: étolaj, vagy kókuszzsír
Tálaláshoz: fokhagyma
reszelt sajt
tejföl
A hozzávalókat - a víz kivételével - a robotgép keverő táljába tettem, majd óvatosan adagolva hozzá adtam a vízet is. Egy jól formázható, de lágy tésztát kell kapnunk! Ezt követően - olajos kézzel - kisebb gombocokat formáltam belőlük. Tálcára rakosgattam, és megkelesztettem, kb fél óra alatt.
Kókuszzsírt hevítettem, és az olajos kézzel kihuzkodtam a tészta darabokat, és mindkét oldalát pirosra sütöttem.
A képen látható darabok nem égtek meg, csak alapból barnalisztes tésztáról indult a tészta készítés. Családom nem érzékeny tagjai is falták... akik a lángossütők környékét is kerülik...