2 bögre köles
6 bögre víz
2 ek zsír
25 dkg juhtúró
1 kk só
2 dl tejföl/rizstejszín
1 pár virsli
A 6 bögre vizet 2 evőkanál zsírral és a sóval felforraljuk, amikor forr, beletesszük a lemosott kölest, és lassú tűzön folyamatos kavarással 25 perc alatt megfőzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni a köleskását. Egy jénai tálat kikenjük a maradék 1 kanál zsírral, és a kihűlt köleskásából kanállal galuskákat szaggatunk bele. Rácsipkedjük a juhtúrót, rákarikázzuk a virslit, majd a maradék köleskásából galuskákat szaggatunk rá. Tetejét tejföllel megkenjük, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Forrón, tejföllel tálaljuk.
Virsli nélkül is készülhet, illetve szalonna pörccel tovább túrbozható.