Az élesztőt feloldjuk a langyos tejben, amibe előzőleg a cukrot is feloldottuk. A lisztet és sót tálba tesszük, ha kicsit felfutott, hozzáöntjük az élesztős keveréket, hozzáütjük a tojást, ráöntjük a joghurtot és dagasztani kezdjük. Mikor egynemű a tészta, hozzáadjuk a szőlőmagolajat és fényes tésztát dagasztunk. A tészta lágy lesz, de olajos kézzel formázható, a formáját a tepsiben megtartja.
8 zsemlét formáztam olajos kézzel és egy sütőpapírral bélelt tepsire raktam, fél órát letakarva kelni hagytam. Mielőtt a sütőbe tettem volna, lekentem tojással és megszórtam szezámmaggal.180 fokos sütőben 25 percet sütjük.
A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, 2-3 mokkáskanálnyi borsot szórunk bele, hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott hagymát, a 2 evőkanál mustárt, a tojást, és kanalanként a 3-4 evőkanál paradicsompürét. A masszát összegyúrjuk 8 pogácsát formázunk belőle. Egy teflon serpenyőt kissé megolajozunk, és kis lángon, lassan, mindkét oldalát 8-8 perc alatt pirosra sütjük.
Tálalás: a bucikat kettévágjuk, beletesszük a húspogácsákat és salátával, hagymával, paradicsommal stb töltjük.