28 cm-es formához:
a tésztához:
35 dkg Alfa-mix
5 dkg lenmagliszt
20 dkg vaj (liga)
5 dkg eritrit
3-4 ek tejföl (rizstejszín)
1 db tojássárgája
1 cs. instant élesztő
a töltelékhez:
10 dkg porXukor
20 dkg darált mák
5 dkg rizsliszt
1 dl rizstej
1 db citrom reszelt héja
1 kávéskanál őrölt fahéj (opcionális)
mazsola (opcionális)
2 db tojásfehérje
kb 25-30 dkg magozott meggy (nálam fagyasztott, kiolvasztva, lecsepegtetve)
a tetejére:
1 db tojássárgája
Kimérjük a liszteket, majd elmorzsoljuk a vajja, hozzáadjuk az eritritet, a tojássárgáját, az élesztőt és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy könnyen kezelhető tésztát kapjunk, nálam ez 4 evőkanálnyi volt. A tésztát elfelezzük, az egyik felét kinyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformát úgy, hogy a forma oldalára is jusson belőle.
A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük. hozzáadjuk a porxukrot, a darált mákot, a lisztet, és az ízesítőket is, majd a tésztára öntjük. a tésztára öntjük. Rádobáljuk a meggyszemeket. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A maradék tésztából vékony rudakat sodrunk, és díszítjük vele a pitét. Lekenjüktojássárgájával, és 30 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtve kínáljuk!