Jelenlegi hely

Medvehagymás túrópogácsa

Medvehagymás túrópogácsa
Hozzávalók: 

3 dkg friss élesztő
1 dl tej
1 tk cukor
60 dkg Miklos univerzális liszt
25 dkg túró
1-1,5 dl tejföl
1 db tojás
1 ekl só
25 dkg  vaj
2 tk szárított medvehagyma
A tetejére:
1  db tojás
reszelt sajt

Elkészítés: 

A langyos tejben az élesztőt futtassuk fel. Egy tálba mérjük ki a lisztet, a sót,  a túrót,, a vajat a adjuk hozzá a szárított medvehagyát, a tojást, majd a felfuttatott élesztőt is, annyi tejfölt adjunk hozzá, h ruganyos, nyújtható tésztát kapjunk, ez függhet a tojás nagyságától, a túró minőségétől. Langyos helyen, letakarva hagyjuk megkelni (kb fél óra), Ezt követően nyújtsuk ki a tésztát, és hajtogassuk a következőképpen: a két szélét középre hajtjuk, majd ketté, ismét pihentessük. Végül kb 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk és kisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk azokat, majd felvert tojással megkenjük, és reszelt sajttal, vagy köménymaggal megszórjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb fél óra alatt készre sütjük.