50 dkg darált hús
3 evőkanál kókuszzsír
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 doboz darabolt paradicsom-konzerv
1 doboz kukorica konzerv
2 doboz vörösbab konzerv
1 tk morzsolt bazsalikom
1 tk morzsolt kakukkfű
1 tk morzsolt majoránna
1 kk Cayenne-bors
őrölt csili
só
frissen őrölt fekete bors
a besamelhez:
10 dkg vaj
10 dkg rizsliszt
1liter rizstej
só
őrölt fehér bors
őrölt szerecsendió
továbbá:
25 dkg GM lasagne tésztalap
20 dkg reszelt sajt
A hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, majd kókuszzsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a paradicsomot, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és fűszerezzük. Fedő alatt, kis lángon 2 óra alatt puhára pároljuk. , hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát és vörösbabot, majd összeforraljuk.
A besamelmártáshoz a vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, és a tejet folyamatosan hozzáöntve simára keverjük. Fűszerezzük, és közepesen sűrű mártást főzünk belőle.
A tepsibe 1-2 merőkanálnyi paradicsomos szószt szedünk, befedjük tésztalapokkal, majd besamelmártás és ismét szósz következik. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Az étel tetejére reszeljük a sajtot, és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük.