5 db tojás
5 ek rizsliszt
5 ek eritrit/cukor
Krémhez:
25 dkg mascarpone (laktózmentes is lehet)
2,5 dl Hulala/tejszín
1 dl feketekávé
eritrit
1-2 ek mandula likőr, vagy 0,5 üveg mandula aroma (színtelen)
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük keményre, majd hozzáadjuk az eritritet. Ha szép fényes, akkor a tojások sárgáját egyesével beledolgozzuk. Óvatosan belekeverjük a lisztet is.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük a tésztát és előmelegített, 180 fokos sütőben sütjük kb. 10 percig.
A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, ha Hulalával dolgoztunk nem kell bele, majd a mascarponét is.
A kisült piskótát felcsíkozzuk és tepsibe, jénaiba rakjuk úgy, hogy kis hézagok maradjanak közöttük. Meglocsoljuk a kávéval, majd a krém 1/3-át rákanalazzuk. Ismét piskóta csíkokat teszünk, meglocsoljuk ezt is kávéval, majd krémet kenünk rá.
Addig folytatjuk, amíg el nem fogy minden, de arra figyeljünk, hogy a tetejére mindenképp krém kerüljön! Kakaóporral megszórjuk, majd pár óra hűtés után tálaljuk!