Hozzávalók, 4 főre:
4 db házi nyúlcomb vagy egy egész nyúl
4 gerezd fokhagyma
4 dl tejföl
10-15 dkg füstölt szalonna
Himalája só
1-2 tk. szárított tárkonylevél
A tálaláshoz: citrom karikák, illetve frissen facsart citromlé
Köret: 1 csomag Sotelli makaróni
A fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk.
A nyúlcombokba kisebb "zsebeket" vágunk, és ebbe helyezünk 1-2 darabka szalonnát és fokhagymát.
A maradék szalonnát kisütjük. A zsíron fehéredésig sütjük a húsokat, ha van maradék fokhagyma azt is rádobjuk. A tejfölt is hozzáadjuk és annyi vízzel, hogy ellepje felengedjük. Sóval, tárkonnyal ízesítjük és takaréklángon puhára pároljuk. (kb 1,5 óra, vadnyúlnál 2-3 óra is lehet a párolási idő). A főzés befejezése előtt pár perccel kezeletlen citrom darabkákat dobunk bele, összeforraljuk. Ha szükséges utána fűszerezzük.
Sotelli makaróni r kínáljunk mellé.
Tálaláskor citromkarikát, citromlevet kínáljunk hozzá.