28 dkg rizsliszt
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
25 dkg Liga margarin
1 db tojás
2 ek kakaópor
A töltelékhez:
25 dkg Liga margarin
20 dkg porcukor
A tészta hozzávalóiból - a kakaópor kivételével - gyors mozdulatokkal linzer tésztát gyúrunk. Ketté osztjuk, az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport a másik fele fehér marad. Hűtőbe tesszük. íelkészítjük a krémet, a szobahőmérsékletű margarint az átszitált porcukorral robotgép segítségével kihabosítjuk, majd 2 ek kakaóport hozzáadunk és krémesre kevertetjük.
A linzertésztákat kinyújtjuk, cakkos szélű kiszúróval kiszaggatjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb 8 perc alatt megsütjük, ha kisültek, és teljesen kihűltek a csokikrémmel összetöltünk, egy világos korongot, egy barnával. Nyáron mindenképp hűtést igényel!