30 dkg rizsliszt
10 dkg vaj vagy Liga
10 dkg porcukor
10 dkg zsír
1 db citrom lereszelt héja
A töltelékhez:
4-5 db alma
1 db citrom leve
2 ek eritrit
1 ek őrölt fahéj
A tetjére: baracklekvár, vagy tojás
A liszthez hozzáadjuk a porcukrot, és elmorzsoljuk a vajjal és a zsírral, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket: az almákat meghámozzuk, és leszeljük. Meglocsoljuk egy citrom levével, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, és összeforgatjuk.
A tészta 2/3 részét kinyújtjuk, nagyobb fánk szaggatóval 12 db korongot szúrunk ki. Ezeket a muffinsütő mélyedéseibe nyomkodjuk (a muffinsütőt nem kell kivajazni, sem kibélelni!). A tölteléket a tésztával bélelt mélyedésekbe kanalazzuk. A maradék tésztát kinyújtjuk, és kisebb alakzatokat szúrunk ki, én a csillagot találtam erre alkalmasnak. Baracklekvárral, vagy tojással lekenjük, és előmelegített 180 fokos sütőben, 25 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük, majd tálcára borítjuk, visszafordítjuk, és kínálhatjuk is.