20 dkg rizsliszt
5 dkg kukoricaliszt
5 dkg GM zabpehelyliszt
25 dkg vaj/margarin
5 dkg stevia/eritrit
1 cs sütőpor
1 db tojás
1 db citrom reszelt héja
csipet Himalája só
Töltelék:
1 kg zsírszegény túró
1 db citrom reszelt héja
6 db tojássárgája
10 dkg stevia/eritrit
6 ek kukoricadara
mazsola (opcionális)
Tetejére:
6 db tojásfehérje
30 dkg nyírfa porcukor
Továbbá: baracklekvár
A tészta hozzávalóiból linzertésztát gyúrunk.Gyorsan kell dolgozni vele! Hűtőbe tesszük 20-30 percre. Egy kb. 35*25 cm-es tepsibe készítettem. Rizslisztezett deszkán kinyújtottam és átemeltem a tepsibe. Előmelegített 180 fokos sütőben a tésztát elősütjük. Eközben elkészítjük a tölteléket, a töltelék hozzávalóit összekeverjük, ízlés szerint tehetünk bele mazsolát is, illetve több eritritet, de a hab édes lesz, így szerintem a túrótölteléknek nem kell full édesnek lennie. A tölteléket az elősütött tészta tetejére kenjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd kanalanként beleforgatjuk a nyírfacukrot is. A habot csillagcsöves habzsákba kanalazzuk, és berácsozzuk a sütemény tetejét. Visszateszük a sütőbe, kb 10-15 pecre (annyi időre, hogy a hab kapjon egy kis színt). Ezt követően kanállal, vagy habzsák segítségével az üres közökbe lekvárt teszünk, 4-5 perce visszatoljuk a sütőbe. A sütőből kivéve, hagyjuk langyosra hűlni, ezt követően kockára vágva tálalhatjuk is.