A darálthúst a tojásokkal a szezámmagliszttel sóval borssal összegyúrjuk, felét egy közepes méretű tepsibe lapogatjuk, tenyerünk segítségével. Erre a rétegre terítjük a brokkolit (nem szükséges kiolvasztani, és előfőzni sem!)
Elkészítjük a tölteléket: a tojások fehérjét habbá verjük, beledolgozzuk a tojások sárgáját, a szezámmaglisztet, és a reszelt sajtott is, ha szükséges enyhén sózzuk. A brokklora öntjük. Majd a darálthúsos "tésztából" tenyerünkkel lapos kis darabkákat formázunk és a töltelékre fektetjük, úgy, hogy mindenhova jusson belőle. Tejföllel (kókusztejszín) megkenjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. (kb 1 óra alatt készül el.)
Tálaláskor tejfölt (paleoban ez elmaradhat) adhatunk még hozzá. Díszítésként lila hagymát használtam.
Hústorta itt
Nagymamám-féle darálhús itt