Jelenlegi hely

Egy tésztából 5 féle, Húsvétra

Egy tésztából 5 féle, Húsvétra
Gratulálunk, Te vagy az egyik szerencsés nyertese a Nagy húsvéti receptversenyünknek! http://www.nosalty.hu/ajanlo/nyerj-unnepi-italokat-kedvenc-husveti-sutiddel Nyereményed egy Baileys ajándékcsomag
Hozzávalók: 

28 dkg rizsliszt
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
25 dkg vaj/margarin
1 db tojás
Továbbá:
porcukor
baracklekvár
eperlekvár
Nutella
1 tábla gluténmentes étcsoki
1 tábla gluténmentes fehércsoki
francia drazsé
dió
különböző kiszúrók

Elkészítés: 
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal linzer tésztát gyúrunk. Fél órára hűtőbe tesszük, majd 4 részre osztjuk, az első 1/4-et  kinyújtjuk, cakkos szélű kiszúróval kiszúrjuk, úgy hogy minden másodiknak a közepét pici pogácsa szaggatóval kilyukasztjuk. Sütőlemezre helyezzük.
A második negyedből nyuszikat  szúrunk ki, úgy, hogy mindnek párja is legyen, sütőlemezre helyezzük, ezeket is.
A harmadik negyedből pillangókat szúrunk ki, úgy hogy mindegyiknek párja is legyen. Sütőlemezre helyezzük ezeket is. A negyedik negyedből sziveket, vagy virágokat szúrunk ki, és sütőlemezre rakosgatjuk. A leeső darabokat összegyúrjuk, kisodorjuk, és kis kifliket formázunk belőlük, sütőlemezre helyezzük. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 8 perc alatt megsütjük. Ha légkeveréses programot választunk mindkét tepsi linzert egyszerre meg tudjuk sütni.
A linzerkarikát lyukas tetejét porcukorral meghintjük, a karikák alsó felébe kiskanállal barack lekvárt teszünk, majd óvatosan ráhelyezzük, a porcukros tetőt. Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, a kiflik végeit belemártjuk, és rácsra helyezzük.  A szíveknek a felét csokiba mártjuk, közepére egy gerezd diót ragasztunk,  rácsra helyezzük. A lepkéket  málnalekvárral töltjük össze, majd fehér csokiba mártjuk, rácson lecsepegtetjük. Ízlés szerint francia drazséval tovább díszíthetőek. A nyuszikat Nutellával töltjük meg, és fehér csokival vonjuk be, a szemeit francia drazsék adják.
Ha a csoki megszilárdult tálra rendezzük, vegyesen az 5 fajta linzert. Ebből a mennyiségből kb 20 db sütikénk lesz. A linzereket, napokkal Húsvét  előtt meg lehet sütni, ha nem félünk, hogy Húsvétig el is fogy... Hűtést nem igényel!
Kategória: 
Kategória_2: