Jelenlegi hely

Mogyorós szaloncukor

Mogyorós szaloncukor
Hozzávalók: 

20 dkg mogyoró
40 ml főzött kávé
10 dkg GM étcsoki
2 dkg vaj
A szaloncukor bevonásához
10 dkg GM étcsoki
1 ek étolaj

Elkészítés: 

A mogyorót szárazon pirítsuk meg enyhén egy teflonserpenyőben, majd daráljuk le.
10 dkg csokoládét vízgőz felett olvasszunk meg, adjuk hozzá a vajat és  a kávét,  Keverjük el a mogyoróval, gyúrjuk össze, majd tegyük a hűtőbe fél órára, ezt követően formázzunk belőle szaloncukrokat, nekem 40 db lett.
A csokit vízgőz felett olvasszuk fel 1 ek étolajjal, majd mártogassuk blee a szaloncukrokat, szedjük rácsra, és hagyjuk teljesen megszilárdulni a csokit. Ezt követőn selyempapírba csomagolhatjuk!

Kategória: