10 dkg GM étcsoki (pl Torras)
50 dkg natúr gesztenyemassza (pl Maróni)
10 dkg porcukor vagy eritritpor
10 dkg vaj vagy Liga
50 ml rum (aroma)
a bevonathoz:
20 dkg GM fehér ccsoki (pl Torras)
2-3 ek étolaj vagy szőlőmagolaj
Továbbá kb 32-35 szem mazsola (pl Spar Budget)
! Ez egy végtelenül egyszerű, nagyon-nagyon finom sütés nélküli édesség, de az alapanyagok beszerzésére fordítsunk nagy figyelmet, h valóban GM legyen az elkészült édesség!
Az étcsokit vízgőz fölött folvasszuk fel. A vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az áttört gesztenyemasszát, a rumot és az olvasztott csokit. Pár órára hűtőbe tesszük annyi időre, míg a massza formázhatóvá nem válik. Diónyi golyókat formázzuk,majd a mélyhűtőbe tesszük, hogy könnyebben tudjuk bevonni a golyókat. Én egy éjszakára felejtettem bent a fagyóban, de egy óra is elég neki....
A fehér csokit az étolajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, és mártóvilla segítségével, egyesével bemártjuk a csokiva, tetejüket egy-egy szem mazsolával díszítjük. Tálalásik tartsuk hűtőben!
Ebből a mennyiségből nekem 32 db lett.