70 dkg Glutenix csicseris kenyérpor
30 dkg vaj
2 dl tejföl
1 dkg élesztő
3 dkg só
3 db tojás
A lekenéshez: 1 db tojás
Tetejére: mák, darált dió, köménymag, reszelt sajt, illetve amit szeretünk
A hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, az élesztőt nem kell megkeleszteni. A tejfölt érdemes apránként hozzáadni, hiszen a tojások nagyságától függően, lehet h kevesebb kell bele, nekem most "S" méretű tojás volt itthon.
A tésztát rizslisztezett munkalapon kinyújtjuk, tojással megkenjük, és csíkokban megszórjuk a különböző "feltétekkel". Fagyasztóba tesszük, érdemes 1 éjszakára betenni. Másnap kivesszük, és ízlés szerint kockázzuk, kiszúrjuk. Nekem 2 gáz tepsinyi mennyiség lett belőle. Előmelegített 180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük.